Hvor meget kunne du sælge hvis dine kunder kunne få alt gratis?

I 2011 havde den danske befolkning samlet kontakt med familelægen og specialister 45 millioner gange. Du læste rigtig 45 millioner gange. 22 millioner besøg i lægens praksis, 18 millioner kontakter via mail/telefon og 5 millioner gange besøg hos de specialister familielægen henviste til. Det er ca. 9 gange om året per dansker. Det koster ikke direkte en krone for brugeren/køberen/patienten, og sælgeren/lægen kan man ikke fortænke i at levere “gratis” service til sine synligt umættelige kunder. Men det koster KASSEN for det offentlige. Hvert år stiger antallet af besøg med 1-2% og udgifterne er følgelig eksploderet. Siden 1970 har man kun i ét (1) år ikke set en stigning. Det var da lægerne og amtsrådsforeningen ikke i 80’erne kunne enes om ny overenskomst, og brugerne derfor i en periode af året, selv skulle ligge ud for betalingen til lægen. Man skulle ikke selv betale for konsultationen – pengene blev prompte refunderet af det offentlige – blot ligge ud. Her faldt antal besøg pludselig med 20%! Blev der efterfølgende konstateret stigning i antal alvorlige sygdomme, flere dødsfald, indlæggelser eller andet? Nej – ingen ændring kunne måles (bortset fra en besparelse på 20%). Da 80% af al sygdom i flg. videnskaben går over af sig selv, kan dette ikke undre.

Hvad ville der mon ske hvis man skulle betaler 150 kr hver gang man gik til lægen? De fattigste kunne friholdes helt fra dette, ligeledes kronisk syge, man kunne sætte et maksimalt årligt beløb på 600 kr o.l – alt sammen, for at der ikke skulle være social slagside, men blot for at det ikke kun og altid var “andres penge på dig selv” der blev brugt. Man har systemet i Sverige, Norge og Finland – og de lever længere end danskerne. Gaderne i disse lande er ej heller fyldt med syge og døende, som man ellers skulle tro, hvis man blindt tror på hvad lægerne (der har en klar egen interesse i at sælge “gratis” ydelser)  og typer som Astrid “aldrig taget en uddanelse, lad andre betale” Kragh, lader forstå. Jo, Det Økonomiske Råd, har konservativt estimeret en besparelse på 4 mia. kr/år.

Med andre ord: 100% “gratis” for andres penge – godhedsindustriens mantra – har også her sin vanvittigt høje pris pga. et enormt spild; et spild som vel og mærke er med til at nødvendiggøre verdens højeste skatter og afgifter.

Du betaler: 4 millarder kroner

 

 

 

One thought on “Hvor meget kunne du sælge hvis dine kunder kunne få alt gratis?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *