Fuld løn for halvt arbejde + BONUS forstås; det er jo det offentlige vi taler om…

Økonomiske incitamenter virker ! og giver god meningnår der er reel mulighed for at den person der forsøges “incentiveret” kan gøre en forskel.

Det er til gengæld rent spild af dine penge, når det offentlige i 2012 betaler 18 mil. kr. i bonus til chefer der:

1. Ikke kan gøre en reel forskel, da beløb sparet på offentlige budgetter ALDRIG bliver betalt tilbage til skatteyderne, men højst flytter over i en anden kasse og bruges her.

2. Allerede er overbetalt (da de stort set altid modtager “fuld løn for halvt arbejde”: En offentlig chef skal aldrig bekymre sig om  hvor pengene kommer fra, for at skaffe kunder eller have frygten for at kunne gå konkurs – 3 faktorer der alle har høj prioritet for enhver Adm. dir. i et privat selskab)

I en – noget så sjældent som en økonomisk ansvarlig artikel i Politiken – (læs den her) citeres b.la. “For direktørerne viser det sig, at der ikke er nogen sammenhæng mellem de resultater, de har opnået i løbet af et år, og den resultatløn, der bliver udbetalt. De engangsvederlag, der bliver udbetalt af staten, bliver i ret høj grad udbetalt på grundlag af andre og skønsmæssige kriterier, siger Professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Jørgen Grønnegård Christensen”

Det er begrædeligt når det offentlige på denne måde føjer spot til skade, ved at spilde millioner af kroner i et skin forsøg på at være markeds og/eller resultat orienterede. Som altid uden konsekvenser for både dem der giver og dem der modtager. For det er jo dine penge der ødsles væk.

Du betaler 18 mil. kr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *